Gulasz a'la mexicana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz a'la mexicana

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę do mięsa, do metalowej miski wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy kostkę Knorr, którą rozcieramy za pomocą widelca, dosypujemy pozostałe przyprawy, po łyżeczce majeranku i czerwonej papryki, oraz po 1/4 łyżeczki chilli, kuminu i czosnkowej marynaty, dokładnie łączymy składniki i dodajemy do niej mięso pokrojone w dość drobną kostkę. Marynata ma pokryć wszystkie kawałki mięsa i wstawiamy miskę do lodówki na 30 minuti dodajemy do niej mięso pokrojone w dość drobną kostkę.

Gulasz a'la mexicana - Krok 1

Krok 2

Gdy czas marynowania dobiegnie końca, rozgrzewamy patelnię, podsmażamy kawałki mięsa, odwracamy je i układamy na mięsie cebulę pokrojoną w piórka, przykrywamy pokrywką, podsmażamy mięso z drugiej strony, cebula w tym czasie mięknie, wlewamy 400 ml wrzącej wody i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie i uzyskamy aromatyczny sos, zagęszczaczem jest w tym przypadku cebula.

Gulasz a'la mexicana - Krok 2

Krok 3

Gdy mięso i sos jest gotowy podajemy z kaszą jęczmienną i buraczkami.

Gulasz a'la mexicana - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz a'la mexicana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Gulasz wieprzowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej