Apetyczne Quesadillas z indyka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone i podsmaż.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 2

Papryki umyj, rozkrój, oczyść i potnij w cienkie plastry lub kostkę.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 2

Krok 1

Papryki dodaj do mięsa, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie. Dodaj przyprawę Adobo i dopraw do smaku pieprzem Knorr i solą.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 1

Nałóż farsz na każdą tortillę i oprósz startym serem.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 1

Złóż tortille na połówki i podsmaż na złoty kolor z obydwu stron. Przełóż na talerze i pokrój w trójkąty.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1
pasibrzuch

Dobra rada:

Apetyczne quesadillas podawaj razem salsą i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej