Apetyczne Quesadillas z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne Quesadillas z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i poczekaj aż lekko się zarumienią. Następnie dodaj mielone mięso z indyka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podsmażaj na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 2

W między czasie papryki umyj, osusz i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Dodaj warzywa do mięsa, podlej ½ szklanki wody i duś pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie, a mięso ładnie się zarumieni.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 2

Krok 3

Do składników na patelni dodaj meksykańską mieszankę przypraw Adobo Knorr, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i oprósz startym serem – ilość według uznania.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 4

Krok 5

Złóż placki tortilli na połówki i podsmażaj na patelni (najlepiej grillowej) z obu stron ok. 2-3 minut. Gotowe quesadillas z indyka pokrój w trójkąty i przełóż na talerze. Smacznego!

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 5
pasibrzuch

Dobra rada:

Żeby mięso było bardziej soczyste, w trakcie smażenia możesz podlać je odrobiną rosołu lub przecieru pomidorowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Apetyczne Quesadillas z indykaApetyczne Quesadillas z indyka

Apetyczne Quesadillas z indyka to danie typowe dla kuchni meksykańskiej. Apetyczne placki tortilli świetnie łączą się z farszem wykonanym z delikatnego mięsa z indyka oraz meksykańską przyprawą, która sprawia, że danie ma swój oryginalny smak. Masz szerokie pole do popisu, jeśli chodzi o dobór dodatków, a nawet składników samego dania. Spróbuj choć raz, a przekonasz się, że chętnie będziesz wracać do tego przepisu.

Dla kogo?

Apetyczne quesadillas z indyka to danie, które powinno przypaść do gustu miłośnikom kuchni meksykańskiej oraz osobom, dbającym o linię.

Na jaką okazję?

Quesadillas z dodatkiem indyczego mięsa to świetny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny oraz przekąskę w ciągu dnia. Danie to możesz śmiało zaserwować również na przycięciu w gronie rodziny lub znajomych.

Czy wiesz, że?

Jeśli dodasz do potrawy więcej czosnku sprawisz, że zyska ona bardziej intensywny i ostry smak.

Dla urozmaicenia:

Apetyczne quesadillas podawaj razem z salsą i guacamole, by wzbogacić jego smak. Danie będzie też dobrze komponować się z różnego rodzaju dipami, np. meksykańskim czy czosnkowym.