Apetyczne Quesadillas z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne Quesadillas z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone i podsmaż.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 2

Papryki umyj, rozkrój, oczyść i potnij w cienkie plastry lub kostkę.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 2

Krok 1

Papryki dodaj do mięsa, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie. Dodaj przyprawę Adobo i dopraw do smaku pieprzem Knorr i solą.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 1

Nałóż farsz na każdą tortillę i oprósz startym serem.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 1

Złóż tortille na połówki i podsmaż na złoty kolor z obydwu stron. Przełóż na talerze i pokrój w trójkąty.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1
pasibrzuch

Dobra rada:

Apetyczne quesadillas podawaj razem salsą i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej