![Apetyczne Quesadillas z indyka](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/800x0/apetyczne_quesadillas_z_indyka_05704651581953202000.jpg)
Składniki
2 sztuki
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
8 sztuk
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i poczekaj aż lekko się zarumienią. Następnie dodaj mielone mięso z indyka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podsmażaj na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
![Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/535x0/apetyczne_quesadillas_z_indyka_16582581581953195000.jpg)
Krok 2
W między czasie papryki umyj, osusz i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Dodaj warzywa do mięsa, podlej ½ szklanki wody i duś pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie, a mięso ładnie się zarumieni.
![Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 2](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/535x0/apetyczne_quesadillas_z_indyka_22244961581953195300.jpg)
Krok 3
Do składników na patelni dodaj meksykańską mieszankę przypraw Adobo Knorr, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
![Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 3](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/535x0/apetyczne_quesadillas_z_indyka_39602041581953198000.jpg)
Krok 4
Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i oprósz startym serem – ilość według uznania.
![Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 4](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/535x0/apetyczne_quesadillas_z_indyka_44576581581953195000.jpg)
Krok 5
Złóż placki tortilli na połówki i podsmażaj na patelni (najlepiej grillowej) z obu stron ok. 2-3 minut. Gotowe quesadillas z indyka pokrój w trójkąty i przełóż na talerze. Smacznego!
![Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 5](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/535x0/apetyczne_quesadillas_z_indyka_57784741581953195000.jpg)
![pasibrzuch](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/70x0/kucharz_default.png)
Dobra rada:
Żeby mięso było bardziej soczyste, w trakcie smażenia możesz podlać je odrobiną rosołu lub przecieru pomidorowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
![](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/100x0/schabowe-roladki.jpg)
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Apetyczne Quesadillas z indyka
Apetyczne Quesadillas z indyka to danie typowe dla kuchni meksykańskiej. Apetyczne placki tortilli świetnie łączą się z farszem wykonanym z delikatnego mięsa z indyka oraz meksykańską przyprawą, która sprawia, że danie ma swój oryginalny smak. Masz szerokie pole do popisu, jeśli chodzi o dobór dodatków, a nawet składników samego dania. Spróbuj choć raz, a przekonasz się, że chętnie będziesz wracać do tego przepisu.
Dla kogo?
Apetyczne quesadillas z indyka to danie, które powinno przypaść do gustu miłośnikom kuchni meksykańskiej oraz osobom, dbającym o linię.
Na jaką okazję?
Quesadillas z dodatkiem indyczego mięsa to świetny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny oraz przekąskę w ciągu dnia. Danie to możesz śmiało zaserwować również na przycięciu w gronie rodziny lub znajomych.
Czy wiesz, że?
Jeśli dodasz do potrawy więcej czosnku sprawisz, że zyska ona bardziej intensywny i ostry smak.
Dla urozmaicenia:
Apetyczne quesadillas podawaj razem z salsą i guacamole, by wzbogacić jego smak. Danie będzie też dobrze komponować się z różnego rodzaju dipami, np. meksykańskim czy czosnkowym.