
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 garść
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, paprykę, cukinie i marchew pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa dodając sól.
Krok 3
Następnie dodaj ugotowaną soczewicę i podsmaż jeszcze chwile.
Krok 4
Knorr Fix wymieszaj z 300ml wody i dodaj do warzyw
Krok 5
Gotuj przez 3-4 minuty. W międzyczasie przygotuj quinoa. Danie opcjonalnie możesz posypać koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej