Soczewica w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica w sosie dyniowym

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 garść

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, paprykę, cukinie i marchew pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa dodając sól.

Krok 3

Następnie dodaj ugotowaną soczewicę i podsmaż jeszcze chwile.

Krok 4

Knorr Fix wymieszaj z 300ml wody i dodaj do warzyw

Krok 5

Gotuj przez 3-4 minuty. W międzyczasie przygotuj quinoa. Danie opcjonalnie możesz posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej