Soczewica w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica w sosie dyniowym

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 garść

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, paprykę, cukinie i marchew pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa dodając sól.

Krok 3

Następnie dodaj ugotowaną soczewicę i podsmaż jeszcze chwile.

Krok 4

Knorr Fix wymieszaj z 300ml wody i dodaj do warzyw

Krok 5

Gotuj przez 3-4 minuty. W międzyczasie przygotuj quinoa. Danie opcjonalnie możesz posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej