Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka, tak samo przepuszczony przez praskę czosnek.

Krok 3

Kurki myjemy, cukinię kroimy w plasterki. Dorzucamy do reszty.

Krok 4

Fix Knorr przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy wlewamy do kurczaka, warzyw i kurek. Dodajemy makaron, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Przekładamy na talerze. Przed podaniem możemy oprószyć startym twardym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej