Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka, tak samo przepuszczony przez praskę czosnek.

Krok 3

Kurki myjemy, cukinię kroimy w plasterki. Dorzucamy do reszty.

Krok 4

Fix Knorr przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy wlewamy do kurczaka, warzyw i kurek. Dodajemy makaron, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Przekładamy na talerze. Przed podaniem możemy oprószyć startym twardym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej