Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy.

Krok 4

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka, tak samo przepuszczony przez praskę czosnek.

Krok 3

Kurki myjemy, cukinię kroimy w plasterki. Dorzucamy do reszty.

Krok 4

Fix Knorr przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy wlewamy do kurczaka, warzyw i kurek. Dodajemy makaron, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Przekładamy na talerze. Przed podaniem możemy oprószyć startym twardym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej