Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka, tak samo przepuszczony przez praskę czosnek.

Krok 3

Kurki myjemy, cukinię kroimy w plasterki. Dorzucamy do reszty.

Krok 4

Fix Knorr przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy wlewamy do kurczaka, warzyw i kurek. Dodajemy makaron, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Przekładamy na talerze. Przed podaniem możemy oprószyć startym twardym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej