Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
350 gramów
200 gramów
100 gramów
200 mililitrów
30 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę szatkujemy i podsmażamy.
Krok 2
Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy.
Krok 3
W garnku przygotowujemy śmietanę, wodę i Knorr Zapiefix - mieszamy. Dodajemy masło i zagotowujemy.
Krok 4
Makaron gotujemy al dente.
Krok 5
Dodajemy kurczaka z cebulką, bób oraz sos. Mieszamy. Wykładamy do brytfanki. Równomiernie rozkładamy przekrojone pomidorki. Rozsypujemy ser.
Krok 6
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej