Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

350 gramów

200 gramów

100 gramów

200 mililitrów

30 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę szatkujemy i podsmażamy.

Krok 2

Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy.

Krok 3

W garnku przygotowujemy śmietanę, wodę i Knorr Zapiefix - mieszamy. Dodajemy masło i zagotowujemy.

Krok 4

Makaron gotujemy al dente.

Krok 5

Dodajemy kurczaka z cebulką, bób oraz sos. Mieszamy. Wykładamy do brytfanki. Równomiernie rozkładamy przekrojone pomidorki. Rozsypujemy ser.

Krok 6

Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem pomidorami oraz bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej