Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
100 gramów
200 gramów
2 plastry
1 łyżka
1 łyżka
10 plastrów
2 sztuki
2 garść
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek wiejski blendujemy z jajami. Dodajemy siemię lniane i oregano. Mieszamy. Wylewamy na natłuszczony oliwą papier do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).
Krok 2
Kurczaka grillujemy i kroimy w plastry.
Krok 3
Gotowego wrapa smarujemy hummusem. Wykładamy ser żółty, szpinak, kurczaka i ogórek. Zwijamy. Chwilę grillujemy. Podajemy z sosem cheddar.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej