Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 plastry

1 łyżka

1 łyżka

10 plastrów

2 sztuki

2 garść

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek wiejski blendujemy z jajami. Dodajemy siemię lniane i oregano. Mieszamy. Wylewamy na natłuszczony oliwą papier do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).

Krok 2

Kurczaka grillujemy i kroimy w plastry.

Krok 3

Gotowego wrapa smarujemy hummusem. Wykładamy ser żółty, szpinak, kurczaka i ogórek. Zwijamy. Chwilę grillujemy. Podajemy z sosem cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej