Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami
łatwe
21 osób zapisało

Składniki
100 gramów
200 gramów
2 plastry
1 łyżka
1 łyżka
10 plastrów
2 sztuki
2 garść
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek wiejski blendujemy z jajami. Dodajemy siemię lniane i oregano. Mieszamy. Wylewamy na natłuszczony oliwą papier do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).
Krok 2
Kurczaka grillujemy i kroimy w plastry.
Krok 3
Gotowego wrapa smarujemy hummusem. Wykładamy ser żółty, szpinak, kurczaka i ogórek. Zwijamy. Chwilę grillujemy. Podajemy z sosem cheddar.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































