Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 plastry

1 łyżka

1 łyżka

10 plastrów

2 sztuki

2 garść

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek wiejski blendujemy z jajami. Dodajemy siemię lniane i oregano. Mieszamy. Wylewamy na natłuszczony oliwą papier do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).

Krok 2

Kurczaka grillujemy i kroimy w plastry.

Krok 3

Gotowego wrapa smarujemy hummusem. Wykładamy ser żółty, szpinak, kurczaka i ogórek. Zwijamy. Chwilę grillujemy. Podajemy z sosem cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej