Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 plastry

1 łyżka

1 łyżka

10 plastrów

2 sztuki

2 garść

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek wiejski blendujemy z jajami. Dodajemy siemię lniane i oregano. Mieszamy. Wylewamy na natłuszczony oliwą papier do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).

Krok 2

Kurczaka grillujemy i kroimy w plastry.

Krok 3

Gotowego wrapa smarujemy hummusem. Wykładamy ser żółty, szpinak, kurczaka i ogórek. Zwijamy. Chwilę grillujemy. Podajemy z sosem cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej