Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 plastry

1 łyżka

1 łyżka

10 plastrów

2 sztuki

2 garść

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek wiejski blendujemy z jajami. Dodajemy siemię lniane i oregano. Mieszamy. Wylewamy na natłuszczony oliwą papier do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).

Krok 2

Kurczaka grillujemy i kroimy w plastry.

Krok 3

Gotowego wrapa smarujemy hummusem. Wykładamy ser żółty, szpinak, kurczaka i ogórek. Zwijamy. Chwilę grillujemy. Podajemy z sosem cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej