Sałatka z kaszą bulgur i batatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą bulgur i batatem

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

100 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty pokroić w plasterki i upiec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30min w 180 stopnaich).

Krok 2

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 3

Ugotowaną kaszę wymieszać z rukolą.

Krok 4

Na talerz wyłożyć kaszę, dodać bataty, pokruszoną fetę, pokrojonego w plasterki ogórka oraz pestki.

Krok 5

Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej