
Składniki
100 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
1 garść
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty pokroić w plasterki i upiec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30min w 180 stopnaich).
Krok 2
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 3
Ugotowaną kaszę wymieszać z rukolą.
Krok 4
Na talerz wyłożyć kaszę, dodać bataty, pokruszoną fetę, pokrojonego w plasterki ogórka oraz pestki.
Krok 5
Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































