
Składniki
100 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
1 garść
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty pokroić w plasterki i upiec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30min w 180 stopnaich).
Krok 2
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 3
Ugotowaną kaszę wymieszać z rukolą.
Krok 4
Na talerz wyłożyć kaszę, dodać bataty, pokruszoną fetę, pokrojonego w plasterki ogórka oraz pestki.
Krok 5
Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej