Sałatka z kaszą bulgur i batatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą bulgur i batatem

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

100 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty pokroić w plasterki i upiec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30min w 180 stopnaich).

Krok 2

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 3

Ugotowaną kaszę wymieszać z rukolą.

Krok 4

Na talerz wyłożyć kaszę, dodać bataty, pokruszoną fetę, pokrojonego w plasterki ogórka oraz pestki.

Krok 5

Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej