Sałatka z kaszą bulgur i batatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą bulgur i batatem

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

100 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty pokroić w plasterki i upiec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30min w 180 stopnaich).

Krok 2

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 3

Ugotowaną kaszę wymieszać z rukolą.

Krok 4

Na talerz wyłożyć kaszę, dodać bataty, pokruszoną fetę, pokrojonego w plasterki ogórka oraz pestki.

Krok 5

Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą bulgur i batatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej