Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

8

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

3 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

200 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy na sypko w bulionie. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Marchew i kiełbasę kroimy w cienkie plasterki

Krok 3

W misce mieszamy śmietanę, fix , żółtka, 150g sera. Dodajemy kaszę, marchew i kiełbasę - łączymy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obsypujemy resztą sera.

Krok 5

Zapiekamy 40 minut w temperaturze 180stopni termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej