Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

7

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

3 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

200 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy na sypko w bulionie. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Marchew i kiełbasę kroimy w cienkie plasterki

Krok 3

W misce mieszamy śmietanę, fix , żółtka, 150g sera. Dodajemy kaszę, marchew i kiełbasę - łączymy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obsypujemy resztą sera.

Krok 5

Zapiekamy 40 minut w temperaturze 180stopni termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej