Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

8

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

3 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

200 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy na sypko w bulionie. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Marchew i kiełbasę kroimy w cienkie plasterki

Krok 3

W misce mieszamy śmietanę, fix , żółtka, 150g sera. Dodajemy kaszę, marchew i kiełbasę - łączymy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obsypujemy resztą sera.

Krok 5

Zapiekamy 40 minut w temperaturze 180stopni termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej