Aromatyczna zapiekanka z kaszy gryczanej
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
1.5 szklanki
3 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
200 mililitrów
3 sztuki
3 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy na sypko w bulionie. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2
Marchew i kiełbasę kroimy w cienkie plasterki
Krok 3
W misce mieszamy śmietanę, fix , żółtka, 150g sera. Dodajemy kaszę, marchew i kiełbasę - łączymy.
Krok 4
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obsypujemy resztą sera.
Krok 5
Zapiekamy 40 minut w temperaturze 180stopni termoobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































