Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

10 sztuk

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

1 garść

2 łyżki

2 szczypty

0.25 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój na mniejsze części i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 30 minut. Jak tylko dynia będzie miękka pokrój ją w kostkę.

Krok 2

Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidor,y syrop klonowy i wszystkie przyprawy grubo mielone. Podsmażaj ok. 3 minuty.

Krok 3

Ugotuj makaron według instrukcji. Następnie odcedź go i dodaj do niego pesto, pieprz ziołowy i mascarpone.

Krok 4

Posiekaj orzechy oraz pokrój ser w kostkę. Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego dynię i posyp skwarkami z suszonych pomidorów. Do tego dodaj kilka kostek fety i posiekane orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej