Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
10 sztuk
3 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżka
2 łyżki
1 garść
2 łyżki
2 szczypty
0.25 opakowania
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój na mniejsze części i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 30 minut. Jak tylko dynia będzie miękka pokrój ją w kostkę.
Krok 2
Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidor,y syrop klonowy i wszystkie przyprawy grubo mielone. Podsmażaj ok. 3 minuty.
Krok 3
Ugotuj makaron według instrukcji. Następnie odcedź go i dodaj do niego pesto, pieprz ziołowy i mascarpone.
Krok 4
Posiekaj orzechy oraz pokrój ser w kostkę. Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego dynię i posyp skwarkami z suszonych pomidorów. Do tego dodaj kilka kostek fety i posiekane orzechy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej