Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

10 sztuk

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

1 garść

2 łyżki

2 szczypty

0.25 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój na mniejsze części i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 30 minut. Jak tylko dynia będzie miękka pokrój ją w kostkę.

Krok 2

Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidor,y syrop klonowy i wszystkie przyprawy grubo mielone. Podsmażaj ok. 3 minuty.

Krok 3

Ugotuj makaron według instrukcji. Następnie odcedź go i dodaj do niego pesto, pieprz ziołowy i mascarpone.

Krok 4

Posiekaj orzechy oraz pokrój ser w kostkę. Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego dynię i posyp skwarkami z suszonych pomidorów. Do tego dodaj kilka kostek fety i posiekane orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej