Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

10 sztuk

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

1 garść

2 łyżki

2 szczypty

0.25 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój na mniejsze części i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 30 minut. Jak tylko dynia będzie miękka pokrój ją w kostkę.

Krok 2

Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidor,y syrop klonowy i wszystkie przyprawy grubo mielone. Podsmażaj ok. 3 minuty.

Krok 3

Ugotuj makaron według instrukcji. Następnie odcedź go i dodaj do niego pesto, pieprz ziołowy i mascarpone.

Krok 4

Posiekaj orzechy oraz pokrój ser w kostkę. Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego dynię i posyp skwarkami z suszonych pomidorów. Do tego dodaj kilka kostek fety i posiekane orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej