Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

10 sztuk

3 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

1 garść

2 łyżki

2 szczypty

0.25 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój na mniejsze części i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 30 minut. Jak tylko dynia będzie miękka pokrój ją w kostkę.

Krok 2

Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidor,y syrop klonowy i wszystkie przyprawy grubo mielone. Podsmażaj ok. 3 minuty.

Krok 3

Ugotuj makaron według instrukcji. Następnie odcedź go i dodaj do niego pesto, pieprz ziołowy i mascarpone.

Krok 4

Posiekaj orzechy oraz pokrój ser w kostkę. Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego dynię i posyp skwarkami z suszonych pomidorów. Do tego dodaj kilka kostek fety i posiekane orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej