
Składniki
200 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
300 mililitrów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój, obierz i pokrój w kawałki. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni, a następnie zmiksuj ją.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
Krok 3
Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek z przyprawami. Następnie dodaj zmiksowana dynię, śmietankę, kostkę bulionu warzywnego Knorr i gotuj 4-5 minut na małym ogniu.
Krok 4
Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp pestkami dyni.
Krok 5
W wersji z kurczakiem – podsmaż czosnek z kurczakiem, aż stanie się złocisty i wtedy dodaj resztę składników.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej