Pikantne włoskie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne włoskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni.

Krok 3

Papryczki oczyść, posiekaj i dodaj do cebuli. Podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut.

Krok 4

Wymieszaj z sosem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku. Pikantne spaghetti podawaj udekorowane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej