Pikantne włoskie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne włoskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni.

Krok 3

Papryczki oczyść, posiekaj i dodaj do cebuli. Podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut.

Krok 4

Wymieszaj z sosem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku. Pikantne spaghetti podawaj udekorowane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej