
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
400 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni.
Krok 3
Papryczki oczyść, posiekaj i dodaj do cebuli. Podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut.
Krok 4
Wymieszaj z sosem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku. Pikantne spaghetti podawaj udekorowane zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej