
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
400 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni.
Krok 3
Papryczki oczyść, posiekaj i dodaj do cebuli. Podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut.
Krok 4
Wymieszaj z sosem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku. Pikantne spaghetti podawaj udekorowane zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej