Pikantne włoskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

41

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni.

Krok 3

Papryczki oczyść, posiekaj i dodaj do cebuli. Podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut.

Krok 4

Wymieszaj z sosem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku. Pikantne spaghetti podawaj udekorowane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne włoskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej