
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
500 gramów
250 gramów
null
1 łyżka
1 szczypta
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Krok 2
Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.
Krok 3
Żeby pulpety były odpowiednio doprawione i miały idealną konsystencję w misce połącz mięso mielone, przygotowany Fix, kaszę, przyprawy, posiekana natkę oraz pokrojone listki mięty. Wyrób jednolitą masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie z masy uformuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor. Gotowe pulpeciki podawaj z cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Pulpety podawaj z dipem jogurtowym przygotowanym z gęstego jogurtu – dodaj startego ogórka, świeżą kolendrę i sok z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Brazylijskie pulpeciki

