
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
500 gramów
250 gramów
null
1 łyżka
1 szczypta
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Krok 2
Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.
Krok 3
Żeby pulpety były odpowiednio doprawione i miały idealną konsystencję w misce połącz mięso mielone, przygotowany Fix, kaszę, przyprawy, posiekana natkę oraz pokrojone listki mięty. Wyrób jednolitą masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie z masy uformuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor. Gotowe pulpeciki podawaj z cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Pulpety podawaj z dipem jogurtowym przygotowanym z gęstego jogurtu – dodaj startego ogórka, świeżą kolendrę i sok z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej