Brazylijskie pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijskie pulpeciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

null

null

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i pozostaw na 10 minut.

Krok 2

Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3

Żeby pulpety były odpowiednio doprawione i miały idealną konsystencję w misce połącz mięso mielone, przygotowany Fix, kaszę, przyprawy, posiekana natkę oraz pokrojone listki mięty. Wyrób jednolitą masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie z masy uformuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor. Gotowe pulpeciki podawaj z cząstkami cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpety podawaj z dipem jogurtowym przygotowanym z gęstego jogurtu – dodaj startego ogórka, świeżą kolendrę i sok z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej