Brazylijskie pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijskie pulpeciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

250 gramów

null

1 łyżka

1 szczypta

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i pozostaw na 10 minut.

Krok 2

Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3

Żeby pulpety były odpowiednio doprawione i miały idealną konsystencję w misce połącz mięso mielone, przygotowany Fix, kaszę, przyprawy, posiekana natkę oraz pokrojone listki mięty. Wyrób jednolitą masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie z masy uformuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor. Gotowe pulpeciki podawaj z cząstkami cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpety podawaj z dipem jogurtowym przygotowanym z gęstego jogurtu – dodaj startego ogórka, świeżą kolendrę i sok z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brazylijskie pulpecikiBrazylijskie pulpeciki

Kaszę zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i pozostaw na 10 minut.