Brazylijskie pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijskie pulpeciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

null

null

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i pozostaw na 10 minut.

Krok 2

Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3

Żeby pulpety były odpowiednio doprawione i miały idealną konsystencję w misce połącz mięso mielone, przygotowany Fix, kaszę, przyprawy, posiekana natkę oraz pokrojone listki mięty. Wyrób jednolitą masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie z masy uformuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor. Gotowe pulpeciki podawaj z cząstkami cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpety podawaj z dipem jogurtowym przygotowanym z gęstego jogurtu – dodaj startego ogórka, świeżą kolendrę i sok z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej