
Składniki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
2 pęczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Młode listki zostaw, posiekaj i dodaj do surówki.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 4
Rzodkiewki, pomidory oraz koperek wymieszaj i polej sosem.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej