
Składniki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
2 pęczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Młode listki zostaw, posiekaj i dodaj do surówki.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 4
Rzodkiewki, pomidory oraz koperek wymieszaj i polej sosem.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej