Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki pokrój w kostkę, sałatę poszatkuj.

Krok 2

Produkty ułóż warstwowo: pomidory, kurczak, jajka, ser feta, kukurydza, ogórek, fasola, porwana sałata.

Krok 3

Sałatkę zalej jogurtem, posyp czosnkiem i polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej