Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki pokrój w kostkę, sałatę poszatkuj.

Krok 2

Produkty ułóż warstwowo: pomidory, kurczak, jajka, ser feta, kukurydza, ogórek, fasola, porwana sałata.

Krok 3

Sałatkę zalej jogurtem, posyp czosnkiem i polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej