Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki pokrój w kostkę, sałatę poszatkuj.

Krok 2

Produkty ułóż warstwowo: pomidory, kurczak, jajka, ser feta, kukurydza, ogórek, fasola, porwana sałata.

Krok 3

Sałatkę zalej jogurtem, posyp czosnkiem i polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej