Mizeria z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mizeria z cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
433 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

402 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Umyj cukinie i pokrój w cienkie półplastry (lub zetrzyj na tarce jarzynowej).

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plastry. Dodaj do cukinii i wymieszaj z sosem sałatkowym.

Krok 4

Sałatkę podawaj posypaną pomidorem pokrojonym w kostkę.

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Witkowska

    Urszula Witkowska , 03.02.2017

    Super ale nie miałam przyprawy do mizerii i zrobiłam sos z suszonym koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z cukiniiMizeria z cukinii

Mizeria ze świeżych ogórków i kwaśnej śmietany jest absolutnym klasykiem w kuchni polskiej. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty, spróbuj przyrządzić ją w zupełnie nowy, oryginalny sposób. W tym celu wykorzystasz cukinię, pomidory oraz kiszone ogórki. Pierwsze z wymienionych warzyw pokrój w cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie posiekaj obraną czerwoną cebulę w drobną kostkę, a ogórki w półplastry. Aby nadać sałatce wyrazistego smaku, przyrządź do niej dressing na bazie błyskawicznego sosu do mizerii w proszku. Zawiera on kompozycję ziół i przypraw, takich jak m.in. suszony koperek, które doskonale pasują do składników tego dania. Mieszankę połącz z gęstym jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego, a warzywa umieść w salaterce, polej je gotowym sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę przed podaniem należy lekko schłodzić i posypać drobno pokrojonym pomidorem. Do dekoracji dania użyj gałązki świeżego koperku. Z czym podasz mizerię z cukinii? Swoimi propozycjami koniecznie podziel się w komentarzu.