Mizeria z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mizeria z cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

432 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

395 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Umyj cukinie i pokrój w cienkie półplastry (lub zetrzyj na tarce jarzynowej).

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plastry. Dodaj do cukinii i wymieszaj z sosem sałatkowym.

Krok 4

Sałatkę podawaj posypaną pomidorem pokrojonym w kostkę.

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Witkowska

    Urszula Witkowska , 03.02.2017

    Super ale nie miałam przyprawy do mizerii i zrobiłam sos z suszonym koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z cukiniiMizeria z cukinii

Mizeria ze świeżych ogórków i kwaśnej śmietany jest absolutnym klasykiem w kuchni polskiej. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty, spróbuj przyrządzić ją w zupełnie nowy, oryginalny sposób. W tym celu wykorzystasz cukinię, pomidory oraz kiszone ogórki. Pierwsze z wymienionych warzyw pokrój w cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie posiekaj obraną czerwoną cebulę w drobną kostkę, a ogórki w półplastry. Aby nadać sałatce wyrazistego smaku, przyrządź do niej dressing na bazie błyskawicznego sosu do mizerii w proszku. Zawiera on kompozycję ziół i przypraw, takich jak m.in. suszony koperek, które doskonale pasują do składników tego dania. Mieszankę połącz z gęstym jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego, a warzywa umieść w salaterce, polej je gotowym sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę przed podaniem należy lekko schłodzić i posypać drobno pokrojonym pomidorem. Do dekoracji dania użyj gałązki świeżego koperku. Z czym podasz mizerię z cukinii? Swoimi propozycjami koniecznie podziel się w komentarzu.