Mizeria z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mizeria z cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

432 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

396 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Umyj cukinie i pokrój w cienkie półplastry (lub zetrzyj na tarce jarzynowej).

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plastry. Dodaj do cukinii i wymieszaj z sosem sałatkowym.

Krok 4

Sałatkę podawaj posypaną pomidorem pokrojonym w kostkę.

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Witkowska

    Urszula Witkowska , 03.02.2017

    Super ale nie miałam przyprawy do mizerii i zrobiłam sos z suszonym koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z cukiniiMizeria z cukinii

Mizeria ze świeżych ogórków i kwaśnej śmietany jest absolutnym klasykiem w kuchni polskiej. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty, spróbuj przyrządzić ją w zupełnie nowy, oryginalny sposób. W tym celu wykorzystasz cukinię, pomidory oraz kiszone ogórki. Pierwsze z wymienionych warzyw pokrój w cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie posiekaj obraną czerwoną cebulę w drobną kostkę, a ogórki w półplastry. Aby nadać sałatce wyrazistego smaku, przyrządź do niej dressing na bazie błyskawicznego sosu do mizerii w proszku. Zawiera on kompozycję ziół i przypraw, takich jak m.in. suszony koperek, które doskonale pasują do składników tego dania. Mieszankę połącz z gęstym jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego, a warzywa umieść w salaterce, polej je gotowym sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę przed podaniem należy lekko schłodzić i posypać drobno pokrojonym pomidorem. Do dekoracji dania użyj gałązki świeżego koperku. Z czym podasz mizerię z cukinii? Swoimi propozycjami koniecznie podziel się w komentarzu.