Mizeria z cukinii - z ogórkami: surówka do obiadu | Przepisy.pl pixel

Mizeria z cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
435 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

415 osób wydrukowało

Pobierz pdf

353 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Umyj cukinie i pokrój w cienkie półplastry (lub zetrzyj na tarce jarzynowej).

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plastry. Dodaj do cukinii i wymieszaj z sosem sałatkowym.

Krok 4

Sałatkę podawaj posypaną pomidorem pokrojonym w kostkę.

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Witkowska

    Urszula Witkowska , 03.02.2017

    Super ale nie miałam przyprawy do mizerii i zrobiłam sos z suszonym koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z cukiniiMizeria z cukinii

Mizeria ze świeżych ogórków i kwaśnej śmietany jest absolutnym klasykiem w kuchni polskiej. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty, spróbuj przyrządzić ją w zupełnie nowy, oryginalny sposób. W tym celu wykorzystasz cukinię, pomidory oraz kiszone ogórki. Pierwsze z wymienionych warzyw pokrój w cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie posiekaj obraną czerwoną cebulę w drobną kostkę, a ogórki w półplastry. Aby nadać sałatce wyrazistego smaku, przyrządź do niej dressing na bazie błyskawicznego sosu do mizerii w proszku. Zawiera on kompozycję ziół i przypraw, takich jak m.in. suszony koperek, które doskonale pasują do składników tego dania. Mieszankę połącz z gęstym jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego, a warzywa umieść w salaterce, polej je gotowym sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę przed podaniem należy lekko schłodzić i posypać drobno pokrojonym pomidorem. Do dekoracji dania użyj gałązki świeżego koperku. Z czym podasz mizerię z cukinii? Swoimi propozycjami koniecznie podziel się w komentarzu.