
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr, musztardą, sokiem z cytryny, majonezem i szczyptą pieprzu.
Krok 2
Miksuj mikserem powoli, porcjami wlewaj oliwę, aż powstanie kremowy sos.
Krok 3
Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki i wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej