Sałata z kremowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z kremowym sosem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr, musztardą, sokiem z cytryny, majonezem i szczyptą pieprzu.

Krok 2

Miksuj mikserem powoli, porcjami wlewaj oliwę, aż powstanie kremowy sos.

Krok 3

Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z kremowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej