
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr, musztardą, sokiem z cytryny, majonezem i szczyptą pieprzu.
Krok 2
Miksuj mikserem powoli, porcjami wlewaj oliwę, aż powstanie kremowy sos.
Krok 3
Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki i wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej