Sałatka wiosenna z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z kiełkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę i paprykę pokroić w kostkę. Rzodkiewki i ogórka w plasterki. Dodać kielki i wymieszać razem.

Krok 2

Sos wymieszać z oliwą i wodą. Wlać do sałatki, wymieszać i odstawić na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej