Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę i paprykę pokroić w kostkę. Rzodkiewki i ogórka w plasterki. Dodać kielki i wymieszać razem.
Krok 2
Sos wymieszać z oliwą i wodą. Wlać do sałatki, wymieszać i odstawić na 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej