Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta opłukaj, osusz i pokrój na dwie porcje.
Krok 2
Mięso włóż do rozbełtanego jajka na 15 minut.
Krok 3
Wyjmij, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.
Krok 4
Sałatę porwij, paprykę pokrój w paski, pomidora w plastry i warzywa wymieszaj z kiełkami.
Krok 5
Sałatkę rozłóż na talerzach. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem, po czym polej warzywa.
Krok 6
Usmażone mięso ułóż na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej