
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta opłukaj, osusz i pokrój na dwie porcje.
Krok 2
Mięso włóż do rozbełtanego jajka na 15 minut.
Krok 3
Wyjmij, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.
Krok 4
Sałatę porwij, paprykę pokrój w paski, pomidora w plastry i warzywa wymieszaj z kiełkami.
Krok 5
Sałatkę rozłóż na talerzach. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem, po czym polej warzywa.
Krok 6
Usmażone mięso ułóż na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej