
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta opłukaj, osusz i pokrój na dwie porcje.
Krok 2
Mięso włóż do rozbełtanego jajka na 15 minut.
Krok 3
Wyjmij, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.
Krok 4
Sałatę porwij, paprykę pokrój w paski, pomidora w plastry i warzywa wymieszaj z kiełkami.
Krok 5
Sałatkę rozłóż na talerzach. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem, po czym polej warzywa.
Krok 6
Usmażone mięso ułóż na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej