Sałatka z filetem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z filetem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta opłukaj, osusz i pokrój na dwie porcje.

Krok 2

Mięso włóż do rozbełtanego jajka na 15 minut.

Krok 3

Wyjmij, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.

Krok 4

Sałatę porwij, paprykę pokrój w paski, pomidora w plastry i warzywa wymieszaj z kiełkami.

Krok 5

Sałatkę rozłóż na talerzach. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem, po czym polej warzywa.

Krok 6

Usmażone mięso ułóż na warzywach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej