Sałatka z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z pomarańczami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso pokrój w plastry. Pomarańcze obierz i pokrój w pół plastry. Jabłka także pokrój w pół plastry. Jabłka skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Śmietanę dopraw sosem worcester, pieprzem i koniakiem.

Krok 4

Mięso i owoce ułóż dekoracyjnie na talerzu, polej sosem. Wstaw na godzinę do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Przestudź.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Stroganoff z kaczki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej