Sałatka z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z pomarańczami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso pokrój w plastry. Pomarańcze obierz i pokrój w pół plastry. Jabłka także pokrój w pół plastry. Jabłka skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Śmietanę dopraw sosem worcester, pieprzem i koniakiem.

Krok 4

Mięso i owoce ułóż dekoracyjnie na talerzu, polej sosem. Wstaw na godzinę do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Przestudź.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej