
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 szczypta
0.5 szklanki
2 sztuki
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Mięso pokrój w plastry. Pomarańcze obierz i pokrój w pół plastry. Jabłka także pokrój w pół plastry. Jabłka skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Śmietanę dopraw sosem worcester, pieprzem i koniakiem.
Krok 4
Mięso i owoce ułóż dekoracyjnie na talerzu, polej sosem. Wstaw na godzinę do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.
Krok 1
Pierś z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Przestudź.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej