
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 szczypta
0.5 szklanki
2 sztuki
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Mięso pokrój w plastry. Pomarańcze obierz i pokrój w pół plastry. Jabłka także pokrój w pół plastry. Jabłka skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Śmietanę dopraw sosem worcester, pieprzem i koniakiem.
Krok 4
Mięso i owoce ułóż dekoracyjnie na talerzu, polej sosem. Wstaw na godzinę do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.
Krok 1
Pierś z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Przestudź.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej