Sałatka z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z pomarańczami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso pokrój w plastry. Pomarańcze obierz i pokrój w pół plastry. Jabłka także pokrój w pół plastry. Jabłka skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Śmietanę dopraw sosem worcester, pieprzem i koniakiem.

Krok 4

Mięso i owoce ułóż dekoracyjnie na talerzu, polej sosem. Wstaw na godzinę do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Przestudź.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z pomarańczami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej