PRZEPISY.PL

Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym2 opak
  • makaron ryżowy250 g
  • ogórek kiszony3 szt
  • papryka czerwona1 szt
  • cebula cukrowa1 szt
    • Krok 1

      Tuńczyka osącz na sitku, makaron ugotuj do miękkości i odcedź, pozostaw do wystygnięcia.
    • Krok 2

      Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, ogórki pokrój w podobną kostkę co paprykę, pomidorki pokrój na ćwiartki.
    • Krok 3

      Makaron ryżowy wymieszaj z papryką, cebulą, ogórkiem kiszonym, ketchupem, majonezem i dopraw do smaku Delikatem Knorr i pieprzem.
    • Krok 4

      W misce ułóż najpierw wymieszany makaron, potem pomidorki i rozdrobnionego tuńczyka. Udekoruj listkami estragonu i pieprzem, podawaj.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    451
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    1127
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    251
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    187
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie