
Składniki
150 gramów
1 sztuka
10 sztuk
6 sztuk
2 sztuki
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 2
Szparagi pokrój na 3 cm kawałki pod skosem. Rzodkiewki oraz ogórka pokrój w cienkie półplastry.

Krok 3
W misce wymieszaj kiełki, komosę, szparagi oraz ogórka i rzodkiewkę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami świeżych ziół. Sałatkę podawaj z pieczywem lub jako dodatek do dań z grilla.


Dobra rada:
Jeśli używasz świeżych szparagów, oto porady dotyczące ich przygotowania: - zielone szparagi nie wymagają obierania. Gotuj je w pozycji pionowej w lekko osolonej wodzie z odrobiną cukru – pamiętaj, aby ich delikatne główki wystawały ponad wodę. Przed gotowaniem odetnij „zdrewniałe” końcówki – ok. 1/3 dolnej części szparaga. Szparagi zwiąż nitką w pęczek i gotuj ok. 8-10 minut. - białe szparagi są bardziej włókniste i wymagają obierania.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej