
Składniki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałatę, pokrój ją na duże kawałki.
Krok 2
Wędzoną pierś kaczki pokrój w kostkę.
Krok 3
Usuń pestki z czereśni, następnie pokrój groszek cukrowy w kształtne romby.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej je gotowym sosem, następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej