
Składniki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałatę, pokrój ją na duże kawałki.
Krok 2
Wędzoną pierś kaczki pokrój w kostkę.
Krok 3
Usuń pestki z czereśni, następnie pokrój groszek cukrowy w kształtne romby.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej je gotowym sosem, następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej