Sałatka z cykorii i orzechów włoskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cykorii i orzechów włoskich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cykorii odkrój dolną część i rozprosz wszystkie listki. Dokładnie je umyj.

Krok 2

Jabłka przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Jabłka i cykorię zanurz na chwilę w zakwaszonej sokiem z cytryny wodzie, aby nie ciemniały.

Krok 4

Orzechy podpiecz na patelni, ostudź i pokrusz.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.

Krok 6

Łososia pokrój w paski. Na koniec wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, polej przygotowanym sosem i posyp grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej