Sałatka z cykorii i orzechów włoskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cykorii i orzechów włoskich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cykorii odkrój dolną część i rozprosz wszystkie listki. Dokładnie je umyj.

Krok 2

Jabłka przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Jabłka i cykorię zanurz na chwilę w zakwaszonej sokiem z cytryny wodzie, aby nie ciemniały.

Krok 4

Orzechy podpiecz na patelni, ostudź i pokrusz.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.

Krok 6

Łososia pokrój w paski. Na koniec wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, polej przygotowanym sosem i posyp grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryba ze szpinakiem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej