Sałatka z cykorii i orzechów włoskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cykorii i orzechów włoskich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cykorii odkrój dolną część i rozprosz wszystkie listki. Dokładnie je umyj.

Krok 2

Jabłka przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Jabłka i cykorię zanurz na chwilę w zakwaszonej sokiem z cytryny wodzie, aby nie ciemniały.

Krok 4

Orzechy podpiecz na patelni, ostudź i pokrusz.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.

Krok 6

Łososia pokrój w paski. Na koniec wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, polej przygotowanym sosem i posyp grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cykorii i orzechów włoskich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej