Sałatka z cykorii i orzechów włoskich
łatwe
143 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Od cykorii odkrój dolną część i rozprosz wszystkie listki. Dokładnie je umyj.
Krok 2
Jabłka przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Jabłka i cykorię zanurz na chwilę w zakwaszonej sokiem z cytryny wodzie, aby nie ciemniały.
Krok 4
Orzechy podpiecz na patelni, ostudź i pokrusz.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.
Krok 6
Łososia pokrój w paski. Na koniec wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, polej przygotowanym sosem i posyp grzankami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej