Sałatka z pieczonymi ziemniakami i sosem jogurtowo czosnkowym
łatwe
67 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
1 opakowanie
250 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa i mięso opłukać. Ziemniaki obrać, pokroić w półksiężyce i gotować wraz z cukinią kilka minut. Odcedzić. Ziemniaki wymieszać z oliwą i solą, pieprzem, mielonymi paprykami, ziołami prowansalskimi i czosnkiem.
Krok 2
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i obtoczyć w przyprawie Fix Knorr Kebab z sosem czosnkowym (sos można wykorzystać kiedy indziej, np. do pieczonych ziemniaczków na podwieczorek). Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia położyć mięso i ziemniaki. Piec w temp. 180 st.C z funkcją termoobiegu. Mięso ma być miękkie, a ziemniaczki chrupiące.
Krok 3
Na talerzach rozłożyć sałaty, na nie położyć upieczone mięso i ziemniaczki oraz cukinię. Wszystko polać sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego i zawartości saszetki z sosem czosnkowym Sałatka Cezar Knorr. Całość posypać grzankami. Można posypać szczyptą pieprzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej