
Składniki
0.5 szklanki
1 opakowanie
150 gramów
80 gramów
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczny sos mieszając oliwę z połową jagód, sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Odstaw na kilka minut.

Krok 2
Szpinak dokładnie umyj, osusz i ułóż razem z serem na talerzu.

Krok 3
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i dodaj do sałatki.

Krok 4
Sałatkę polej po wierzchu sosem jagodowym i posyp dodatkowo całymi jagodami.


Dobra rada:
Aby uczynić smak sałatki jeszcze ciekawszym, zamiast zwykłego twarogu możesz użyć sera ricotta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z jagodami
Jeśli masz tylko kilkanaście minut, żeby przygotować lunch na następny dzień do pracy i szukasz pomysłu na coś pysznego, a zarazem niebanalnego – spróbuj koniecznie sałatki z jagodami, szpinakiem i serem. Wszystkie składniki, które są potrzebne do wykonania tego dania kupisz bez problemu latem czy jesienią, ale wiele marketów oferuje produkty sezonowe również zimą. Sekret tego dania kryje się w oryginalnym połączeniu owoców, warzyw i twarożku. O ile szpinak, cukinia i ser tworzą dość typowy związek, to dodanie do nich jagód sprawia, że z pewnością pozytywnie zaskoczy cię niecodzienny smak tej sałatki. Jagody wykorzystaj najpierw do przygotowania aromatycznego sosu, a następnie posyp nimi gotowe danie. Jeśli dysponujesz innymi owocami, np. malinami lub jeżynami, możesz wzbogacić o nie to danie. Doznania dla podniebienia gwarantowane!