
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
250 gramów
400 gramów
4 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na grube kostki.
Krok 2
Do oleju wrzuć wszystkie przyprawy oraz 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Wymieszaj i dodaj do kurczaka. Mięso marynuj przez ok. 30 minut.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wrzuć kurczaka z zalewą i podsmaż na złoto.
Krok 4
Dodaj soczewicę, znowu podsmaż, wrzuć szpinak oraz szklankę wody. Smaż ok. 15 minut, aż szpinak się rozpadnie.
Krok 5
Następnie dodaj 3 zmiażdżone ząbki czosnku, pestki słonecznika oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i duś ok 15 minut.
Krok 6
Kurczaka podawaj udekorowanego kawałkami orzechów włoskich.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej