Kurczak ze szpinakiem i soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak ze szpinakiem i soczewicą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

250 gramów

400 gramów

4 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na grube kostki.

Krok 2

Do oleju wrzuć wszystkie przyprawy oraz 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Wymieszaj i dodaj do kurczaka. Mięso marynuj przez ok. 30 minut.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię wrzuć kurczaka z zalewą i podsmaż na złoto.

Krok 4

Dodaj soczewicę, znowu podsmaż, wrzuć szpinak oraz szklankę wody. Smaż ok. 15 minut, aż szpinak się rozpadnie.

Krok 5

Następnie dodaj 3 zmiażdżone ząbki czosnku, pestki słonecznika oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i duś ok 15 minut.

Krok 6

Kurczaka podawaj udekorowanego kawałkami orzechów włoskich.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze szpinakiem i soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej