Sałatka z bobem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobem i boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób gotujemy, następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Boczek kroimy kostkę i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.

Krok 3

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Ogórka również kroimy w kostkę.

Krok 4

Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Mieszamy ze sobą delikatnie wszystkie składniki i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej