Składniki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób gotujemy, następnie studzimy i obieramy.
Krok 2
Boczek kroimy kostkę i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.
Krok 3
Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Ogórka również kroimy w kostkę.
Krok 4
Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją.
Krok 5
Mieszamy ze sobą delikatnie wszystkie składniki i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Smacznego!
Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej