Sałatka z bobem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobem i boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób gotujemy, następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Boczek kroimy kostkę i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.

Krok 3

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Ogórka również kroimy w kostkę.

Krok 4

Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Mieszamy ze sobą delikatnie wszystkie składniki i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienny gulasz z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej