Sałatka z bobem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobem i boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób gotujemy, następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Boczek kroimy kostkę i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.

Krok 3

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Ogórka również kroimy w kostkę.

Krok 4

Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Mieszamy ze sobą delikatnie wszystkie składniki i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej