
Składniki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób gotujemy, następnie studzimy i obieramy.
Krok 2
Boczek kroimy kostkę i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.
Krok 3
Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Ogórka również kroimy w kostkę.
Krok 4
Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją.
Krok 5
Mieszamy ze sobą delikatnie wszystkie składniki i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Smacznego!

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























