
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 3 szklankach gorącej wody.

Krok 2
Rozmroź i obierz bób, dodaj do wywaru, po czym gotuj przez 10 minut.

Krok 3
Dodaj topiony serek oraz zasmażkę Knorr. Zagotuj zupę, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4
Krem podawaj z posiekanym szczypiorkiem i grzankami z pszennego chleba.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem serowy z ziarnami bobu
Serek topiony może posłużyć nie tylko do smarowania kanapek. Na jego bazie przygotujesz pyszny, gęsty krem serowy z dodatkiem ziaren bobu – potrawę prostą, ale bardzo pomysłową. Serwując ją – pozytywnie zaskoczysz swoich domowników lub gości na domowym przyjęciu. Bazą tej aromatycznej, kremowej zupy jest delikatny, drobiowy rosół z lubczykiem. W tym przepisie serek topiony możesz zastąpić swoim ulubionym tartym serem żółtym. Równie ważnym składnikiem tego dania jest ugotowany i obrany z łupin bób – mrożony lub świeży. Kupując go, wybieraj młode, jasnozielone ziarna pozbawione plam – przejrzały może być ciężkostrawny. Serową zupę krem z bobem najlepiej podawać z grzankami (wykorzystaj do ich przygotowania czerstwe pieczywo, pokrój je w kostkę i podpiecz na odrobinie oliwy). Danie posyp świeżą natką pietruszki lub szczypiorkiem.

































