
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 3 szklankach gorącej wody.

Krok 2
Rozmroź i obierz bób, dodaj do wywaru, po czym gotuj przez 10 minut.

Krok 3
Dodaj topiony serek oraz zasmażkę Knorr. Zagotuj zupę, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4
Krem podawaj z posiekanym szczypiorkiem i grzankami z pszennego chleba.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem serowy z ziarnami bobu
Serek topiony może posłużyć nie tylko do smarowania kanapek. Na jego bazie przygotujesz pyszny, gęsty krem serowy z dodatkiem ziaren bobu – potrawę prostą, ale bardzo pomysłową. Serwując ją – pozytywnie zaskoczysz swoich domowników lub gości na domowym przyjęciu. Bazą tej aromatycznej, kremowej zupy jest delikatny, drobiowy rosół z lubczykiem. W tym przepisie serek topiony możesz zastąpić swoim ulubionym tartym serem żółtym. Równie ważnym składnikiem tego dania jest ugotowany i obrany z łupin bób – mrożony lub świeży. Kupując go, wybieraj młode, jasnozielone ziarna pozbawione plam – przejrzały może być ciężkostrawny. Serową zupę krem z bobem najlepiej podawać z grzankami (wykorzystaj do ich przygotowania czerstwe pieczywo, pokrój je w kostkę i podpiecz na odrobinie oliwy). Danie posyp świeżą natką pietruszki lub szczypiorkiem.























