Krem z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z selera

eliksir na sedno sprawy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
506 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

458 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 ziarna

3 listków

4 ziarna

300 gramów

250 mililitrów

15 mililitrów

150 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.

Krok 3

Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.

Krok 4

Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.

Krok 5

Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • zbysiowa

    zbysiowa , 07.06.2015

    wygląda jak budyn :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Listoś

    Kamila Listoś , 06.06.2015

    Kol

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kukurydzy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej