
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 ziarna
3 listków
4 ziarna
300 gramów
250 mililitrów
15 mililitrów
150 gramów
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.
Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.
Krok 3
Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.
Krok 4
Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.
Krok 5
Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej