Krem z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z selera

eliksir na sedno sprawy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
506 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

451 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 ziarna

3 listków

4 ziarna

300 gramów

250 mililitrów

15 mililitrów

150 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.

Krok 3

Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.

Krok 4

Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.

Krok 5

Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • zbysiowa

    zbysiowa , 07.06.2015

    wygląda jak budyn :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Listoś

    Kamila Listoś , 06.06.2015

    Kol

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej