Krem z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z selera

eliksir na sedno sprawy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
506 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

228 osób wydrukowało

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 ziarna

3 listków

4 ziarna

300 gramów

250 mililitrów

15 mililitrów

150 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.

Krok 3

Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.

Krok 4

Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.

Krok 5

Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • zbysiowa

    zbysiowa , 07.06.2015

    wygląda jak budyn :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Listoś

    Kamila Listoś , 06.06.2015

    Kol

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa paprykowa z pulpetami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej