Krem z selera

eliksir na sedno sprawy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

435 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 ziarna

3 listków

4 ziarna

300 gramów

250 mililitrów

15 mililitrów

150 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.

Krok 3

Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.

Krok 4

Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.

Krok 5

Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

2

Opinie o przepisie

  • zbysiowa

    zbysiowa, 07.06.2015

    wygląda jak budyn :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Listoś

    Kamila Listoś, 06.06.2015

    Kol

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej