Zupa krem z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z zielonego groszku

Autor: Madame

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

400 gramów

1 litr

0.25 łyżeczki

100 mililitrów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek obsmażyć na maśle, zalać rosół, ugotować do miękkości, dokładnie zmiksować i przecedzić przez sito.

Krok 2

Zupę ponownie zagotować, dodać przyprawy i zabielić śmietaną.

Krok 3

Podawać z groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej