Zupa krem z zielonego groszku

Autor: Madame

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

400 gramów

1 litr

0.25 łyżeczki

100 mililitrów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek obsmażyć na maśle, zalać rosół, ugotować do miękkości, dokładnie zmiksować i przecedzić przez sito.

Krok 2

Zupę ponownie zagotować, dodać przyprawy i zabielić śmietaną.

Krok 3

Podawać z groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej