Składniki
1 łyżka
400 gramów
1 litr
0.25 łyżeczki
100 mililitrów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek obsmażyć na maśle, zalać rosół, ugotować do miękkości, dokładnie zmiksować i przecedzić przez sito.
Krok 2
Zupę ponownie zagotować, dodać przyprawy i zabielić śmietaną.
Krok 3
Podawać z groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
39 osób ogląda przepis: 
Kapuśniak z pomidorami
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej