Klasyczna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i zalać wodą. Zagotować i zdjąć łyżką cedzakową szumowiny. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min.

Krok 2

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kawałki.Dodać do mięsa i gotować jeszcze 30 min. Następnie wyjąć mięso, a warzywa zmiksować blenderem.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować jeszcze kilka minut, a następnie zabielić śmietaną zahartowaną kilkoma łyżkami zupy.

Krok 4

Doprawić do smaku Delikatem i cukrem. Zupa doskonale smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej