Klasyczna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klasyczna zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i zalać wodą. Zagotować i zdjąć łyżką cedzakową szumowiny. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min.

Krok 2

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kawałki.Dodać do mięsa i gotować jeszcze 30 min. Następnie wyjąć mięso, a warzywa zmiksować blenderem.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować jeszcze kilka minut, a następnie zabielić śmietaną zahartowaną kilkoma łyżkami zupy.

Krok 4

Doprawić do smaku Delikatem i cukrem. Zupa doskonale smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej