
Składniki
300 gramów
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać i zalać wodą. Zagotować i zdjąć łyżką cedzakową szumowiny. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min.
Krok 2
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kawałki.Dodać do mięsa i gotować jeszcze 30 min. Następnie wyjąć mięso, a warzywa zmiksować blenderem.
Krok 3
Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować jeszcze kilka minut, a następnie zabielić śmietaną zahartowaną kilkoma łyżkami zupy.
Krok 4
Doprawić do smaku Delikatem i cukrem. Zupa doskonale smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej