
Składniki
300 gramów
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać i zalać wodą. Zagotować i zdjąć łyżką cedzakową szumowiny. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min.
Krok 2
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kawałki.Dodać do mięsa i gotować jeszcze 30 min. Następnie wyjąć mięso, a warzywa zmiksować blenderem.
Krok 3
Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować jeszcze kilka minut, a następnie zabielić śmietaną zahartowaną kilkoma łyżkami zupy.
Krok 4
Doprawić do smaku Delikatem i cukrem. Zupa doskonale smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej