Zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.

Krok 2

Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.

Krok 3

Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.

Krok 4

Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.

Krok 5

Dodajemy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.

Krok 6

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej