
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.
Krok 2
Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.
Krok 3
Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.
Krok 4
Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.
Krok 5
Dodajemy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.
Krok 6
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej