
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.
Krok 2
Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.
Krok 3
Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.
Krok 4
Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.
Krok 5
Dodajemy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.
Krok 6
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej