
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.
Krok 2
Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.
Krok 3
Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.
Krok 4
Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.
Krok 5
Dodajemy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.
Krok 6
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej