
Składniki
3 sztuki
1 litr
4 łyżki
200 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Dodaj litr wody, kostkę Knorr oraz pomidory z puszki.
Krok 2
Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.
Krok 3
Gotuj 4 minuty. Zupę podawaj udekorowaną łyżką śmietany. Świetnym dodatkiem będzie kilka listków bazylii, które podkreślą smak dania i aromat pomidorów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa po włosku
Połączenie polskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. Pachnąca, aksamitna zupa pomidorowa po włosku zachwyci twoich najbliższych. Podawaj ją urozmaiconą o ulubionych dodatki. Zupa pomidorowa to jedna z najbardziej popularnych, typowo polskich zup, która bardzo często gości na naszych stołach. Warto od czasu do czasu zmodyfikować tradycyjny przepis i podać zupę pomidorową w nowej, ulepszonej wersji. Na przykład z dodatkiem charakterystycznych dla kuchni włoskiej aromatycznych ziół takich jak bazylia, oregano i tymianek. Oczywiście pomidory w puszce możesz zastąpić świeżymi, a smak zupy wzbogacić według uznania. Dorzuć do niej na przykład pokrojony w kostkę wędzony boczek, podsmażony na patelni, a gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki, parmezanem lub startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem.