Pomidorowa po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pomidorowa po włosku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

870 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

447 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

4 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Dodaj litr wody, kostkę Knorr oraz pomidory z puszki.

Pomidorowa po włosku  - Krok 1

Krok 2

Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.

Pomidorowa po włosku  - Krok 2

Krok 3

Gotuj 4 minuty. Zupę podawaj udekorowaną łyżką śmietany. Świetnym dodatkiem będzie kilka listków bazylii, które podkreślą smak dania i aromat pomidorów.

Pomidorowa po włosku  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa po włosku Pomidorowa po włosku

Połączenie polskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. Pachnąca, aksamitna zupa pomidorowa po włosku zachwyci twoich najbliższych. Podawaj ją urozmaiconą o ulubionych dodatki. Zupa pomidorowa to jedna z najbardziej popularnych, typowo polskich zup, która bardzo często gości na naszych stołach. Warto od czasu do czasu zmodyfikować tradycyjny przepis i podać zupę pomidorową w nowej, ulepszonej wersji. Na przykład z dodatkiem charakterystycznych dla kuchni włoskiej aromatycznych ziół takich jak bazylia, oregano i tymianek. Oczywiście pomidory w puszce możesz zastąpić świeżymi, a smak zupy wzbogacić według uznania. Dorzuć do niej na przykład pokrojony w kostkę wędzony boczek, podsmażony na patelni, a gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki, parmezanem lub startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem.