Pomidorowa po włosku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

863 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

4 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Dodaj litr wody, kostkę Knorr oraz pomidory z puszki.

Pomidorowa po włosku  - Krok 1

Krok 2

Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.

Pomidorowa po włosku  - Krok 2

Krok 3

Gotuj 4 minuty. Zupę podawaj udekorowaną łyżką śmietany. Świetnym dodatkiem będzie kilka listków bazylii, które podkreślą smak dania i aromat pomidorów.

Pomidorowa po włosku  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa po włosku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa po włosku Pomidorowa po włosku

Połączenie polskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. Pachnąca, aksamitna zupa pomidorowa po włosku zachwyci twoich najbliższych. Podawaj ją urozmaiconą o ulubionych dodatki. Zupa pomidorowa to jedna z najbardziej popularnych, typowo polskich zup, która bardzo często gości na naszych stołach. Warto od czasu do czasu zmodyfikować tradycyjny przepis i podać zupę pomidorową w nowej, ulepszonej wersji. Na przykład z dodatkiem charakterystycznych dla kuchni włoskiej aromatycznych ziół takich jak bazylia, oregano i tymianek. Oczywiście pomidory w puszce możesz zastąpić świeżymi, a smak zupy wzbogacić według uznania. Dorzuć do niej na przykład pokrojony w kostkę wędzony boczek, podsmażony na patelni, a gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki, parmezanem lub startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem.