
Składniki
3 sztuki
1 litr
4 łyżki
200 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Dodaj litr wody, kostkę Knorr oraz pomidory z puszki.

Krok 2
Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.

Krok 3
Gotuj 4 minuty. Zupę podawaj udekorowaną łyżką śmietany. Świetnym dodatkiem będzie kilka listków bazylii, które podkreślą smak dania i aromat pomidorów.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa po włosku
Połączenie polskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. Pachnąca, aksamitna zupa pomidorowa po włosku zachwyci twoich najbliższych. Podawaj ją urozmaiconą o ulubionych dodatki. Zupa pomidorowa to jedna z najbardziej popularnych, typowo polskich zup, która bardzo często gości na naszych stołach. Warto od czasu do czasu zmodyfikować tradycyjny przepis i podać zupę pomidorową w nowej, ulepszonej wersji. Na przykład z dodatkiem charakterystycznych dla kuchni włoskiej aromatycznych ziół takich jak bazylia, oregano i tymianek. Oczywiście pomidory w puszce możesz zastąpić świeżymi, a smak zupy wzbogacić według uznania. Dorzuć do niej na przykład pokrojony w kostkę wędzony boczek, podsmażony na patelni, a gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki, parmezanem lub startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem.