Polewka ze smażonymi ziemniakami i bryndzą
łatwe
44 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
1 sztuka
150 gramów
800 gramów
0.5 litra
200 gramów
400 mililitrów
100 mililitrów
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 ziarna
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w półksiężyce.
Krok 2
Słoninę i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż, podziel na dwie części.
Krok 3
Na jednej części usmaż pokrojone ziemniaki, do drugiej dodaj łyżkę mąki.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj, wlej piwo i litr wody. Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr, przyprawy oraz posiekany czosnek. Dodaj podsmażone ziemniaki. Całość gotuj jeszcze około 20 minut. Kefir wymieszaj ze śmietaną i częścią gorącej zupy. Wszystko razem dodaj do garnka i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Tuż przed podaniem pokrusz ser i dodaj go do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej