Pomidory z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

3 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory dokładnie umyj, wytrzyj, pokrój na plasterki, oddziel stwardniałe części.

Krok 2

Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w słupki.

Krok 3

Jabłko umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w dość grube plasterki, a potem w słupki.

Krok 4

Kiełki możesz na 5 sekund zanurzyć we wrzątku, odsącz.

Krok 5

Na talerzu ułóż plastry pomidorów, posyp je jabłkiem i rzodkiewką, oprósz solą i pieprzem, posyp rzeżuchą i kiełkami, polej majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej