
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.25 szklanki
3 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory dokładnie umyj, wytrzyj, pokrój na plasterki, oddziel stwardniałe części.
Krok 2
Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w słupki.
Krok 3
Jabłko umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w dość grube plasterki, a potem w słupki.
Krok 4
Kiełki możesz na 5 sekund zanurzyć we wrzątku, odsącz.
Krok 5
Na talerzu ułóż plastry pomidorów, posyp je jabłkiem i rzodkiewką, oprósz solą i pieprzem, posyp rzeżuchą i kiełkami, polej majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























