Pomidory z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

3 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory dokładnie umyj, wytrzyj, pokrój na plasterki, oddziel stwardniałe części.

Krok 2

Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w słupki.

Krok 3

Jabłko umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w dość grube plasterki, a potem w słupki.

Krok 4

Kiełki możesz na 5 sekund zanurzyć we wrzątku, odsącz.

Krok 5

Na talerzu ułóż plastry pomidorów, posyp je jabłkiem i rzodkiewką, oprósz solą i pieprzem, posyp rzeżuchą i kiełkami, polej majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej