Pomidory z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

3 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory dokładnie umyj, wytrzyj, pokrój na plasterki, oddziel stwardniałe części.

Krok 2

Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w słupki.

Krok 3

Jabłko umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w dość grube plasterki, a potem w słupki.

Krok 4

Kiełki możesz na 5 sekund zanurzyć we wrzątku, odsącz.

Krok 5

Na talerzu ułóż plastry pomidorów, posyp je jabłkiem i rzodkiewką, oprósz solą i pieprzem, posyp rzeżuchą i kiełkami, polej majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej