Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.25 szklanki
3 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory dokładnie umyj, wytrzyj, pokrój na plasterki, oddziel stwardniałe części.
Krok 2
Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w słupki.
Krok 3
Jabłko umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w dość grube plasterki, a potem w słupki.
Krok 4
Kiełki możesz na 5 sekund zanurzyć we wrzątku, odsącz.
Krok 5
Na talerzu ułóż plastry pomidorów, posyp je jabłkiem i rzodkiewką, oprósz solą i pieprzem, posyp rzeżuchą i kiełkami, polej majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej