
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.25 szklanki
3 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory dokładnie umyj, wytrzyj, pokrój na plasterki, oddziel stwardniałe części.
Krok 2
Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w słupki.
Krok 3
Jabłko umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w dość grube plasterki, a potem w słupki.
Krok 4
Kiełki możesz na 5 sekund zanurzyć we wrzątku, odsącz.
Krok 5
Na talerzu ułóż plastry pomidorów, posyp je jabłkiem i rzodkiewką, oprósz solą i pieprzem, posyp rzeżuchą i kiełkami, polej majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej