Sałatka Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka Napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

431 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy.

Sałatka Napoli - Krok 1

Krok 2

Pomidory, cebulę i ogórki pokrój na kawałki.

Sałatka Napoli - Krok 2

Krok 3

Umyj i osusz sałatę. Potem przełóż ją do salaterki lub na talerz, posyp warzywami, mozzarellą, oliwkami i polej sosem.

Sałatka Napoli - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2 łyżeczki białego wina.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka NapoliSałatka Napoli

Sałatka napoli to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na pyszny posiłek podczas upalnych dni. Takie danie jest przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga też dużego nakładu pracy.

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi zjeść smacznie. To również znakomity wybór dla wielbicieli sprawdzonych połączeń smakowych i tych, którzy do tej pory nie spotkali się jeszcze z takim zestawieniem składników.

Na jaką okazję?

Sałatka napoli doskonale wypadnie w towarzystwie grillowanych mięs.

Czy wiesz, że?

Dodawanie octu balsamicznego do potraw to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. Produkowany jest z on winogron białych i czerwonych. Ocet balsamiczny odznacza się silnym zapachem i wyrazistością, co pomaga podkreślić smak serwowanej potrawy.

Dla urozmaicenia

Jeśli nie masz pod ręką zielonych oliwek, równie dobrze możesz użyć czarnych.