Sałatka Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

458 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy.

Sałatka Napoli - Krok 1

Krok 2

Pomidory, cebulę i ogórki pokrój na kawałki.

Sałatka Napoli - Krok 2

Krok 3

Umyj i osusz sałatę. Potem przełóż ją do salaterki lub na talerz, posyp warzywami, mozzarellą, oliwkami i polej sosem.

Sałatka Napoli - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2 łyżeczki białego wina.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ekspresowa sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka NapoliSałatka Napoli

Sałatka napoli to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na pyszny posiłek podczas upalnych dni. Takie danie jest przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga też dużego nakładu pracy.

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi zjeść smacznie. To również znakomity wybór dla wielbicieli sprawdzonych połączeń smakowych i tych, którzy do tej pory nie spotkali się jeszcze z takim zestawieniem składników.

Na jaką okazję?

Sałatka napoli doskonale wypadnie w towarzystwie grillowanych mięs.

Czy wiesz, że?

Dodawanie octu balsamicznego do potraw to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. Produkowany jest z on winogron białych i czerwonych. Ocet balsamiczny odznacza się silnym zapachem i wyrazistością, co pomaga podkreślić smak serwowanej potrawy.

Dla urozmaicenia

Jeśli nie masz pod ręką zielonych oliwek, równie dobrze możesz użyć czarnych.