
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy.

Krok 2
Pomidory, cebulę i ogórki pokrój na kawałki.

Krok 3
Umyj i osusz sałatę. Potem przełóż ją do salaterki lub na talerz, posyp warzywami, mozzarellą, oliwkami i polej sosem.


Dobra rada:
Do sosu możesz dodać 2 łyżeczki białego wina.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Napoli
Sałatka napoli to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na pyszny posiłek podczas upalnych dni. Takie danie jest przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga też dużego nakładu pracy.
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi zjeść smacznie. To również znakomity wybór dla wielbicieli sprawdzonych połączeń smakowych i tych, którzy do tej pory nie spotkali się jeszcze z takim zestawieniem składników.
Na jaką okazję?
Sałatka napoli doskonale wypadnie w towarzystwie grillowanych mięs.
Czy wiesz, że?
Dodawanie octu balsamicznego do potraw to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. Produkowany jest z on winogron białych i czerwonych. Ocet balsamiczny odznacza się silnym zapachem i wyrazistością, co pomaga podkreślić smak serwowanej potrawy.
Dla urozmaicenia
Jeśli nie masz pod ręką zielonych oliwek, równie dobrze możesz użyć czarnych.