Sałatka Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

459 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy.

Sałatka Napoli - Krok 1

Krok 2

Pomidory, cebulę i ogórki pokrój na kawałki.

Sałatka Napoli - Krok 2

Krok 3

Umyj i osusz sałatę. Potem przełóż ją do salaterki lub na talerz, posyp warzywami, mozzarellą, oliwkami i polej sosem.

Sałatka Napoli - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2 łyżeczki białego wina.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka NapoliSałatka Napoli

Sałatka napoli to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na pyszny posiłek podczas upalnych dni. Takie danie jest przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga też dużego nakładu pracy.

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi zjeść smacznie. To również znakomity wybór dla wielbicieli sprawdzonych połączeń smakowych i tych, którzy do tej pory nie spotkali się jeszcze z takim zestawieniem składników.

Na jaką okazję?

Sałatka napoli doskonale wypadnie w towarzystwie grillowanych mięs.

Czy wiesz, że?

Dodawanie octu balsamicznego do potraw to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. Produkowany jest z on winogron białych i czerwonych. Ocet balsamiczny odznacza się silnym zapachem i wyrazistością, co pomaga podkreślić smak serwowanej potrawy.

Dla urozmaicenia

Jeśli nie masz pod ręką zielonych oliwek, równie dobrze możesz użyć czarnych.