
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy.

Krok 2
Pomidory, cebulę i ogórki pokrój na kawałki.

Krok 3
Umyj i osusz sałatę. Potem przełóż ją do salaterki lub na talerz, posyp warzywami, mozzarellą, oliwkami i polej sosem.


Dobra rada:
Do sosu możesz dodać 2 łyżeczki białego wina.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Napoli
Sałatka napoli to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na pyszny posiłek podczas upalnych dni. Takie danie jest przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga też dużego nakładu pracy.
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi zjeść smacznie. To również znakomity wybór dla wielbicieli sprawdzonych połączeń smakowych i tych, którzy do tej pory nie spotkali się jeszcze z takim zestawieniem składników.
Na jaką okazję?
Sałatka napoli doskonale wypadnie w towarzystwie grillowanych mięs.
Czy wiesz, że?
Dodawanie octu balsamicznego do potraw to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. Produkowany jest z on winogron białych i czerwonych. Ocet balsamiczny odznacza się silnym zapachem i wyrazistością, co pomaga podkreślić smak serwowanej potrawy.
Dla urozmaicenia
Jeśli nie masz pod ręką zielonych oliwek, równie dobrze możesz użyć czarnych.


































