Sałatka Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

458 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy.

Sałatka Napoli - Krok 1

Krok 2

Pomidory, cebulę i ogórki pokrój na kawałki.

Sałatka Napoli - Krok 2

Krok 3

Umyj i osusz sałatę. Potem przełóż ją do salaterki lub na talerz, posyp warzywami, mozzarellą, oliwkami i polej sosem.

Sałatka Napoli - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2 łyżeczki białego wina.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka NapoliSałatka Napoli

Sałatka napoli to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na pyszny posiłek podczas upalnych dni. Takie danie jest przede wszystkim smaczne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga też dużego nakładu pracy.

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi zjeść smacznie. To również znakomity wybór dla wielbicieli sprawdzonych połączeń smakowych i tych, którzy do tej pory nie spotkali się jeszcze z takim zestawieniem składników.

Na jaką okazję?

Sałatka napoli doskonale wypadnie w towarzystwie grillowanych mięs.

Czy wiesz, że?

Dodawanie octu balsamicznego do potraw to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. Produkowany jest z on winogron białych i czerwonych. Ocet balsamiczny odznacza się silnym zapachem i wyrazistością, co pomaga podkreślić smak serwowanej potrawy.

Dla urozmaicenia

Jeśli nie masz pod ręką zielonych oliwek, równie dobrze możesz użyć czarnych.