Sałatka ryżowa z szynką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 dekagramy

5 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij, ser i szynkę pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj ryż i majonez. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej