Sałatka z pomarańczami i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomarańczami i kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na kawałki.

Krok 2

Sałaty podrzyj i wymieszaj z kawałkami pomarańczy.

Krok 3

Ser kozi pokrój w plastry, orzechy grubo posiekaj.

Krok 4

Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą, polej sosem całą sałatkę.

Krok 5

Na wierzch połóż ser, dodaj orzechy włoskie i liście mięty, oprósz pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej