Sałatka z pomarańczami i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomarańczami i kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na kawałki.

Krok 2

Sałaty podrzyj i wymieszaj z kawałkami pomarańczy.

Krok 3

Ser kozi pokrój w plastry, orzechy grubo posiekaj.

Krok 4

Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą, polej sosem całą sałatkę.

Krok 5

Na wierzch połóż ser, dodaj orzechy włoskie i liście mięty, oprósz pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
3 bit na herbatnikach
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej