Sałatka z pomarańczami i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomarańczami i kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na kawałki.

Krok 2

Sałaty podrzyj i wymieszaj z kawałkami pomarańczy.

Krok 3

Ser kozi pokrój w plastry, orzechy grubo posiekaj.

Krok 4

Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą, polej sosem całą sałatkę.

Krok 5

Na wierzch połóż ser, dodaj orzechy włoskie i liście mięty, oprósz pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
30 osób ogląda przepis:
Kapusta z grochem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej