
Składniki
null
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
200 gramów
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na kawałki.
Krok 2
Sałaty podrzyj i wymieszaj z kawałkami pomarańczy.
Krok 3
Ser kozi pokrój w plastry, orzechy grubo posiekaj.
Krok 4
Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą, polej sosem całą sałatkę.
Krok 5
Na wierzch połóż ser, dodaj orzechy włoskie i liście mięty, oprósz pieprzem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej