Sałatka z pomarańczami i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomarańczami i kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na kawałki.

Krok 2

Sałaty podrzyj i wymieszaj z kawałkami pomarańczy.

Krok 3

Ser kozi pokrój w plastry, orzechy grubo posiekaj.

Krok 4

Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą, polej sosem całą sałatkę.

Krok 5

Na wierzch połóż ser, dodaj orzechy włoskie i liście mięty, oprósz pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomarańczami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej