
Składniki
null
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
200 gramów
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na kawałki.
Krok 2
Sałaty podrzyj i wymieszaj z kawałkami pomarańczy.
Krok 3
Ser kozi pokrój w plastry, orzechy grubo posiekaj.
Krok 4
Sok z pomarańczy wymieszaj z oliwą, polej sosem całą sałatkę.
Krok 5
Na wierzch połóż ser, dodaj orzechy włoskie i liście mięty, oprósz pieprzem.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej