
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grapefruita pokrój w kostkę, winogrona podziel na połówki, jabłka pokrój w słupki, a brzoskwinie w kostkę.
Krok 2
Orzechy posiekaj i wraz z rodzynkami dodaj do sałatki.
Krok 3
Kiwi pokrój na mniejsze kawałki i dorzuć do owoców.
Krok 4
Z zalewy, w której były brzoskwinie, cukru i soku z cytryny przygotuj sos i zalej nim owoce.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej