
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grapefruita pokrój w kostkę, winogrona podziel na połówki, jabłka pokrój w słupki, a brzoskwinie w kostkę.
Krok 2
Orzechy posiekaj i wraz z rodzynkami dodaj do sałatki.
Krok 3
Kiwi pokrój na mniejsze kawałki i dorzuć do owoców.
Krok 4
Z zalewy, w której były brzoskwinie, cukru i soku z cytryny przygotuj sos i zalej nim owoce.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej