Sałatka owocowa z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z winogronami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grapefruita pokrój w kostkę, winogrona podziel na połówki, jabłka pokrój w słupki, a brzoskwinie w kostkę.

Krok 2

Orzechy posiekaj i wraz z rodzynkami dodaj do sałatki.

Krok 3

Kiwi pokrój na mniejsze kawałki i dorzuć do owoców.

Krok 4

Z zalewy, w której były brzoskwinie, cukru i soku z cytryny przygotuj sos i zalej nim owoce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej