Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy rwiemy na kawałki układamy na półmisku .
Krok 2
Ogórka kroimy w pół plasterki układamy na sałacie.Pomidora kroimy w ćwiarteczki układamy przez środek półmiska .Cebule kroimy cieniutko dodajemy do sałatki
Krok 3
Posypujemy twarożkiem solimy i posypujemy pokruszoną mini kostką czosnkową .Ozdabiamy koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej