
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.25 sztuki
0.5 pęczka
0.25 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne słupki. Kapustę szatkujemy w drobne paseczki.

Krok 2
Natkę pietruszki myjemy i siekamy drobno. Cebule obieramy i kroimy w jak najdrobniejsza kosteczkę.

Krok 3
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, oprószamy szczyptą pieprzu i soli i mieszamy.

Krok 4
Majonez łączymy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Sos wlewamy do sałatki i wszystko razem mieszamy.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej