Chrupiąca surówka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca surówka zimowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

0.25 sztuki

0.5 pęczka

0.25 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne słupki. Kapustę szatkujemy w drobne paseczki.

Chrupiąca surówka zimowa - Krok 1

Krok 2

Natkę pietruszki myjemy i siekamy drobno. Cebule obieramy i kroimy w jak najdrobniejsza kosteczkę.

Chrupiąca surówka zimowa - Krok 2

Krok 3

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, oprószamy szczyptą pieprzu i soli i mieszamy.

Chrupiąca surówka zimowa - Krok 3

Krok 4

Majonez łączymy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Sos wlewamy do sałatki i wszystko razem mieszamy.

Chrupiąca surówka zimowa - Krok 4
 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej