Sałatka z porą i serkiem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z porą i serkiem feta

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por myjemy i kroimy w talarki rozsypujemy na talerzu . Makaron gotujemy odcedzamy i rozrzucamy na por.

Krok 2

Dodajemy pieczarki marynowane najlepsze są malutkie w całości. Paprykę czerwoną wyjmujemy ze słoika i kroimy w kwadraciki .

Krok 3

Cebulkę marynowana odcedzamy i dodajemy do sałatki. Ogórki kroimy na kawałki mniejsze .Ser fetta kroimy w kosteczkę Całość mieszamy na koniec posypujemy Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr delikatnie mieszamy i gotowe smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej