Sałatka z porą i serkiem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z porą i serkiem feta

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por myjemy i kroimy w talarki rozsypujemy na talerzu . Makaron gotujemy odcedzamy i rozrzucamy na por.

Krok 2

Dodajemy pieczarki marynowane najlepsze są malutkie w całości. Paprykę czerwoną wyjmujemy ze słoika i kroimy w kwadraciki .

Krok 3

Cebulkę marynowana odcedzamy i dodajemy do sałatki. Ogórki kroimy na kawałki mniejsze .Ser fetta kroimy w kosteczkę Całość mieszamy na koniec posypujemy Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr delikatnie mieszamy i gotowe smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z porą i serkiem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej