
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
175 mililitrów
3 łyżki
2 garść
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango biedujemy. Do pulpy dodajemy majonez oraz curry i mieszamy łyżką aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Do 175 mililitrów wrzącej wody wsypujemy Fix Knorr, łączymy i odstawiamy na 5 minut. Po upływie tego czasu wrzucamy mięso mielone, mieszamy i formujemy małe kuleczki (o średnicy około 2,5 cm). Gotowe klopsiki obtaczamy w mące, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do czasu aż zarumienią się z każdej strony.
Krok 3
Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Kolendrę drobno siekamy.
Krok 4
Na półmisek wykładamy naprzemiennie listki sałat skropione olejem, warzywa, posiekaną kolendrę oraz kotlety. Całość polewamy sosem a na koniec posypujemy sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej