
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
175 mililitrów
3 łyżki
2 garść
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango biedujemy. Do pulpy dodajemy majonez oraz curry i mieszamy łyżką aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Do 175 mililitrów wrzącej wody wsypujemy Fix Knorr, łączymy i odstawiamy na 5 minut. Po upływie tego czasu wrzucamy mięso mielone, mieszamy i formujemy małe kuleczki (o średnicy około 2,5 cm). Gotowe klopsiki obtaczamy w mące, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do czasu aż zarumienią się z każdej strony.
Krok 3
Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Kolendrę drobno siekamy.
Krok 4
Na półmisek wykładamy naprzemiennie listki sałat skropione olejem, warzywa, posiekaną kolendrę oraz kotlety. Całość polewamy sosem a na koniec posypujemy sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej