Soczyste pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pulpety

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 mililitrów

50 mililitrów

30 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr do pulpetów zalej 175 ml gotującej się wody i odstaw na ok. 5 minut aby wchłonął płyn.

Soczyste pulpety  - Krok 1

Krok 2

Połącz z mięsem mielonym i uformuj małe kulki (2-3 cm).

Soczyste pulpety  - Krok 2

Krok 3

Możesz dodatkowo obtoczyć je w mące. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu i przełóż na bok.

Soczyste pulpety  - Krok 3

Krok 4

Warzywa z czosnkiem obsmaż. Całość zalej pomidorami z puszki. Dodaj przyprawę włoską oraz mięsne kulki. Wszystko gotuj około 3-5 min pod przykryciem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Soczyste pulpety  - Krok 4

Krok 5

Gotowe pulpety podawaj z ryżem.

Soczyste pulpety  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste pulpety Soczyste pulpety

Istnieją takie dania, które nie nudzą się nigdy. Soczyste pulpety w sosie pomidorowym z pewnością się do nich zaliczają! Z ich przyrządzeniem poradzi sobie każdy. W naszym przepisie znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której sprawnie i bez komplikacji przygotujesz smaczny obiad dla całej rodziny.

Dla kogo?

Jeśli dopiero zaczynasz naukę gotowania, nie ma sensu porywać się na skomplikowane receptury. Zacznij od smacznych pulpetów, dzięki którym nabieranie kulinarnego doświadczenia pójdzie jak z płatka.

Na jaką okazję?

Świetny patent na szybki obiad. Przygotuj większą porcję, a posiłek na dwa dni będziesz mieć z głowy. Wyjmij szczelne pudełko na żywność, by soczyste pulpety zapakować na wynos w ramach posiłku do pracy.

Czy wiesz, że?

Szukając chudego mięsa mielonego, wybrać możesz drób. Świetnie sprawdzi się zarówno mięso z indyka, jak i z kurczaka.

Dla urozmaicenia:

Soczyste pulpety podasz także z sosem grzybowym albo koperkowym. Co jakiś czas zmieniaj dodatki, a potrawa za każdym razem będzie smakować inaczej.