Soczyste pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pulpety

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 mililitrów

50 mililitrów

30 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr do pulpetów zalej 175 ml gotującej się wody i odstaw na ok. 5 minut aby wchłonął płyn.

Soczyste pulpety  - Krok 1

Krok 2

Połącz z mięsem mielonym i uformuj małe kulki (2-3 cm).

Soczyste pulpety  - Krok 2

Krok 3

Możesz dodatkowo obtoczyć je w mące. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu i przełóż na bok.

Soczyste pulpety  - Krok 3

Krok 4

Warzywa z czosnkiem obsmaż. Całość zalej pomidorami z puszki. Dodaj przyprawę włoską oraz mięsne kulki. Wszystko gotuj około 3-5 min pod przykryciem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Soczyste pulpety  - Krok 4

Krok 5

Gotowe pulpety podawaj z ryżem.

Soczyste pulpety  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste pulpety Soczyste pulpety

Istnieją takie dania, które nie nudzą się nigdy. Soczyste pulpety w sosie pomidorowym z pewnością się do nich zaliczają! Z ich przyrządzeniem poradzi sobie każdy. W naszym przepisie znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której sprawnie i bez komplikacji przygotujesz smaczny obiad dla całej rodziny.

Dla kogo?

Jeśli dopiero zaczynasz naukę gotowania, nie ma sensu porywać się na skomplikowane receptury. Zacznij od smacznych pulpetów, dzięki którym nabieranie kulinarnego doświadczenia pójdzie jak z płatka.

Na jaką okazję?

Świetny patent na szybki obiad. Przygotuj większą porcję, a posiłek na dwa dni będziesz mieć z głowy. Wyjmij szczelne pudełko na żywność, by soczyste pulpety zapakować na wynos w ramach posiłku do pracy.

Czy wiesz, że?

Szukając chudego mięsa mielonego, wybrać możesz drób. Świetnie sprawdzi się zarówno mięso z indyka, jak i z kurczaka.

Dla urozmaicenia:

Soczyste pulpety podasz także z sosem grzybowym albo koperkowym. Co jakiś czas zmieniaj dodatki, a potrawa za każdym razem będzie smakować inaczej.