Soczyste pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pulpety

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 mililitrów

50 mililitrów

30 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr do pulpetów zalej 175 ml gotującej się wody i odstaw na ok. 5 minut aby wchłonął płyn.

Soczyste pulpety  - Krok 1

Krok 2

Połącz z mięsem mielonym i uformuj małe kulki (2-3 cm).

Soczyste pulpety  - Krok 2

Krok 3

Możesz dodatkowo obtoczyć je w mące. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu i przełóż na bok.

Soczyste pulpety  - Krok 3

Krok 4

Warzywa z czosnkiem obsmaż. Całość zalej pomidorami z puszki. Dodaj przyprawę włoską oraz mięsne kulki. Wszystko gotuj około 3-5 min pod przykryciem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Soczyste pulpety  - Krok 4

Krok 5

Gotowe pulpety podawaj z ryżem.

Soczyste pulpety  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pulpety  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste pulpety Soczyste pulpety

Istnieją takie dania, które nie nudzą się nigdy. Soczyste pulpety w sosie pomidorowym z pewnością się do nich zaliczają! Z ich przyrządzeniem poradzi sobie każdy. W naszym przepisie znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której sprawnie i bez komplikacji przygotujesz smaczny obiad dla całej rodziny.

Dla kogo?

Jeśli dopiero zaczynasz naukę gotowania, nie ma sensu porywać się na skomplikowane receptury. Zacznij od smacznych pulpetów, dzięki którym nabieranie kulinarnego doświadczenia pójdzie jak z płatka.

Na jaką okazję?

Świetny patent na szybki obiad. Przygotuj większą porcję, a posiłek na dwa dni będziesz mieć z głowy. Wyjmij szczelne pudełko na żywność, by soczyste pulpety zapakować na wynos w ramach posiłku do pracy.

Czy wiesz, że?

Szukając chudego mięsa mielonego, wybrać możesz drób. Świetnie sprawdzi się zarówno mięso z indyka, jak i z kurczaka.

Dla urozmaicenia:

Soczyste pulpety podasz także z sosem grzybowym albo koperkowym. Co jakiś czas zmieniaj dodatki, a potrawa za każdym razem będzie smakować inaczej.