
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
500 gramów
4 łyżki
4 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformuj kulki o średnicy około 3,5 cm. Obtocz je w mące i obsmaż na oliwie ze wszystkich stron.
Krok 2
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Pulpety zalej wodą tak, by przykryć wszystkie składniki. Zagotuj i po 10 minutach dodaj marchewkę, pietruszkę i groszek. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Odstaw do lekkiego przestudzenia.
Krok 3
W miseczce rozmieszaj dokładnie sos Knorr z 150 ml zimnej wody. Wlej do pulpetów, zagotuj i gotuj jeszcze kilka minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej