Pulpety z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

500 gramów

4 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformuj kulki o średnicy około 3,5 cm. Obtocz je w mące i obsmaż na oliwie ze wszystkich stron.

Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Pulpety zalej wodą tak, by przykryć wszystkie składniki. Zagotuj i po 10 minutach dodaj marchewkę, pietruszkę i groszek. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Odstaw do lekkiego przestudzenia.

Krok 3

W miseczce rozmieszaj dokładnie sos Knorr z 150 ml zimnej wody. Wlej do pulpetów, zagotuj i gotuj jeszcze kilka minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej