
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
500 gramów
4 łyżki
4 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformuj kulki o średnicy około 3,5 cm. Obtocz je w mące i obsmaż na oliwie ze wszystkich stron.
Krok 2
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Pulpety zalej wodą tak, by przykryć wszystkie składniki. Zagotuj i po 10 minutach dodaj marchewkę, pietruszkę i groszek. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Odstaw do lekkiego przestudzenia.
Krok 3
W miseczce rozmieszaj dokładnie sos Knorr z 150 ml zimnej wody. Wlej do pulpetów, zagotuj i gotuj jeszcze kilka minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































