Pulpety z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

5 sztuk

2 łyżki

24 sztuki

80 gramów

90 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij chleb, następnie połącz z mlekiem.

Pulpety z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj wołowinę, parmezan, oliwki, natkę pietruszki i Fix Kotlety mielone Knorr - wymieszaj.

Pulpety z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Formuj kulki, obtocz w bułce tartej i smaż na oliwie do zbrązowienia.

Pulpety z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj z Sosem śmietanowo – pomidorowym Knorr.

Pulpety z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpeciki rybne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej