Pulpety z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 mililitrów

2 łyżki

80 gramów

1 łyżka

500 gramów

null

24 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij chleb, następnie połącz z mlekiem.

Pulpety z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj wołowinę, parmezan, oliwki, natkę pietruszki i Fix Kotlety mielone Knorr - wymieszaj.

Pulpety z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Formuj kulki, obtocz w bułce tartej i smaż na oliwie do zbrązowienia.

Pulpety z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj z Sosem śmietanowo – pomidorowym Knorr.

Pulpety z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z oliwkamiPulpety z oliwkami

Rozdrobnij chleb, następnie połącz z mlekiem.