Pulpety z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

5 sztuk

2 łyżki

24 sztuki

80 gramów

90 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij chleb, następnie połącz z mlekiem.

Pulpety z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj wołowinę, parmezan, oliwki, natkę pietruszki i Fix Kotlety mielone Knorr - wymieszaj.

Pulpety z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Formuj kulki, obtocz w bułce tartej i smaż na oliwie do zbrązowienia.

Pulpety z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj z Sosem śmietanowo – pomidorowym Knorr.

Pulpety z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej