Pulpety z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 mililitrów

2 łyżki

80 gramów

1 łyżka

500 gramów

null

24 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij chleb, następnie połącz z mlekiem.

Pulpety z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj wołowinę, parmezan, oliwki, natkę pietruszki i Fix Kotlety mielone Knorr - wymieszaj.

Pulpety z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Formuj kulki, obtocz w bułce tartej i smaż na oliwie do zbrązowienia.

Pulpety z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj z Sosem śmietanowo – pomidorowym Knorr.

Pulpety z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z oliwkamiPulpety z oliwkami

Rozdrobnij chleb, następnie połącz z mlekiem.