PRZEPISY.PL
Pulpety w sosie pomidorowym - autor: Kuba

Pulpety w sosie pomidorowym

  • 90
  • 3
  • Średnie
  • 0
30
osób dodało do Mniamlisty
30
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone indycze750 g
  • ryż ugotowany 250 g
  • jajko1 szt
  • cebula1 szt
  • marchewka1 szt
  • Krok 1

    Mięso mielone wkładamy do naczynia. Dodajemy ryż, jajko, posiekaną cebulę i startą marchewkę oraz przyprawy. Mieszamy do czasu całkowitego połączenia się składników.
  • Krok 2

    Formujemy kulki, które po obtoczeniu w bułce tartej obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. One nie muszą być gotowe do jedzenia, bo będą jeszcze zapiekane – wystarczy, że skórka stężeje, dzięki czemu nie rozpadną się w piekarniku.
  • Krok 3

    Bulionetkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Studzimy i dodajemy sos pomidorowy ze słoiczka. Mieszamy i doprawiamy w miarę potrzeby.
  • Krok 4

    Pulpety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy godzinę. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kotlety mielone KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
3
Średnie
64
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
92
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Średnie
60
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe