Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

400 mililitrów

3 łyżki

5 łyżek

200 gramów

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2

Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut.

Krok 3

Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej