Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

400 mililitrów

3 łyżki

5 łyżek

200 gramów

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2

Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut.

Krok 3

Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej