Kotleciki rybne z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki rybne z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 pęczek

0.4 kilograma

2 łyżki

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W maszynce do mielenia zmiel białą rybę.

Krok 2

Krewetki surowe posiekaj. Połącz z rybą.

Krok 3

Dodaj teraz posiekaną kolendrę, rozkłócone jaja, posiekaną dymkę i przyprawę Knorr.

Krok 4

Wymieszaj dokładnie masę i formuj małe i okrągłe kotlety.

Krok 5

Kotleciki panieruj w mące i smaż na oleju. Podawaj z cząstką limonki i ulubioną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej