
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
null
1 pęczek
0.4 kilograma
2 łyżki
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W maszynce do mielenia zmiel białą rybę.
Krok 2
Krewetki surowe posiekaj. Połącz z rybą.
Krok 3
Dodaj teraz posiekaną kolendrę, rozkłócone jaja, posiekaną dymkę i przyprawę Knorr.
Krok 4
Wymieszaj dokładnie masę i formuj małe i okrągłe kotlety.
Krok 5
Kotleciki panieruj w mące i smaż na oleju. Podawaj z cząstką limonki i ulubioną sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej