Kotleciki rybne z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki rybne z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

74 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

200 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W maszynce do mielenia zmiel białą rybę.

Krok 2

Krewetki surowe posiekaj. Połącz z rybą.

Krok 3

Dodaj teraz posiekaną kolendrę, rozkłócone jaja, posiekaną dymkę i przyprawę Knorr.

Krok 4

Wymieszaj dokładnie masę i formuj małe i okrągłe kotlety.

Krok 5

Kotleciki panieruj w mące i smaż na oleju. Podawaj z cząstką limonki i ulubioną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki rybne z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej