Kotlety grzybowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety grzybowe

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namaczamy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci. Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą.

Krok 2

Bułkę porządnie odciskamy. Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej