Kotlety grzybowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety grzybowe

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namaczamy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci. Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą.

Krok 2

Bułkę porządnie odciskamy. Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej