Kotlety grzybowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety grzybowe

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namaczamy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci. Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą.

Krok 2

Bułkę porządnie odciskamy. Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety schabowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej