Kotlety grzybowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety grzybowe

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namaczamy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci. Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą.

Krok 2

Bułkę porządnie odciskamy. Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat Knorr.

Krok 3

Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety grzybowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety rybne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej